Cantine Pirovano

Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet

Et resultatet af mange års uddannelse indenfor egne rækker.

Fra deres vinmarker i 2015:

 Fra deres produktion i 2015:

    Pirovano bottles 1

    Historie

    En historie gennem generationer

    1850: Kun 35 år efter Amadio satsede alt, lukkede sin skomager-forretning og åbnede et værtshus som solgte rødvin købt fra små vinbønder i Puglia, startede hans to sønner i forretningen. 

    1885: Antonio og Constantino som Amadios to sønner hedder, videreførte deres fars værtshus nogle år indtil de hurtigt besluttede sig for at lave det om til et endnu mindre værtshus uden menukort, uden mad og hvor man stort set kun kunne købe vin. Det betød også at de skulle ud og finde nye vin-leverandører til deres lille forretning og nu fik de også vin fra Abruzzo og Piemonte. 

    1910: Dette år, blev året hvor familien Pirovano oprigtigt gik ind i vinindustrien med fuld hammer. De to brødre (Antonio & Constantino) startede for første gang en vinkælder som de kaldte for "Antonio Pirovano e F.lli". 

    1950'erne: Nu havde Antonio og Costantino gjort deres og nogle må fører deres farfars livsværk videre. De videregiver derfor deres forretning til Constantinos sønner som hedder Amadio og Ambrogio. Og allerede i slutningen af selvsamme årti kom to af Amadio's fem børn til forretningen (Constantino & Fausto), blev en del af den og ændrede faktisk navnet til "Cantine Pirovano s.n.c" - ligesom det den hedder i dag.

    1980: Tiden går og blot 20-25 år efter Constantino og Fausto skriver sig ind i forretningen, så får de selskab af Constatinos søn, Enzo.

    1989: Dette år blev skelsættende for familien Pirovano. Det startede nemlig deres nye udvidelse af forretningen som betød at de byggede nye driftsbygninger i nye områder. Det blev derfor også enden på deres historiske hjem som lå i byens historiske centrum.

    1995: Nu skulle der vækst og nye ideer til. Derfor investerede "Cantine Pirovano" i vinmarker i Oltrepò Pavese, som i stor grad skulle være med til at understøtte alt den anden kommercielle aktivitet de havde. I dag hedder de vinmarker alle sammen "Terre Bentivoglio" som faktisk betyder "at elske landet".

    2014: Den første kvinde træder ind i direktionen og det er en af Enzos to døtre, Beatrice, som gør det.

    Pirovano field

    Tradition og kvalitet

    En bæredygtig og innovativ forretning

    I 1850 levede der en mand ved navn Amadio Pirovano. Han var skomager, mens hans helt store passion var vin. Derfor lukkede hans sin forretning og købte et værtshus og sådan lyder starten på flere hundrede års historie for familien Pirovano og deres vinkældre.

    Noget som familien Pirovano har overgivet fra generation til generation er deres traditioner, lidenskab, værdier og sans for kvalitet. De har formået at skabe en konsoliderende forretning med hele 4 forskellige skifte af generation samtidig med at de er forblevet tro mod de værdier som de altid har haft. 

    Deres værdier handler blandt andet om at kontinuerligt forbedre deres produktion hvorved de eksperimenterer i alle faser af produktionen af vin. Det gælder både når det kommer til innovativt og moderne udstyr både i laboratoriet og kælderen. Alt dette er resultatet af mange års uddannelse indenfor egne rækker.

    Når det kommer til kvalitet, så går familien Pirovano aldrig på kompromis. Og det gælder i alle faser i produktionen af deres vin. Det betyder derfor også at hele deres produktion er underlagt forskellige analytiske og organoleptiske kontroller. 

    På trods af deres høje krav til standarder i og af produktion af vin, så gør de heller aldrig på kompromis når det kommer til bæredygtighed og miljø. De handler i respekt for miljøet med både værdierne omkring etik og social ansvar i tanke.

    Pirovano

    Vingården

    Terre Bentivoglio

    Terre Bentivoglio gården strækker sig over hele 90 hektar i de flotte bakker i Oltrepo Pavese. I dette gamle område som ligger i kommunen Santa Giuletta, er landskabet præget af de mange vinstokke som solen hver morgen lyser op hvilket får det hele til at ligne lysende bakker.

    Da markerne har været i familiens eje i mange år, så betyder det også at der lagt meget lidenskab og kærlighed i de her marker. Både den gode udlægning og den unikke jordsammensætning muliggøre dyrkningen af Pinot Nero, Bonarda og Barbera - til perfektion endda!

    Øverst kan du se to videoer af deres ejendom. Der er en fra selve vinmarkerne og en fra deres produktion.

    Familien Pirovano har igennem tiden skabt rigtig mange vine, og det er bestemt ikke gået ubemærket hen. Deres mange vine har både vundet priser ved følgende prisuddelinger:

    • Berliner Wein Trophy (2014, 2016, 2017 & 2018)
    • Decanter (2016 & 2017)
    • Asia Wein Trophy (2016 & 2017)
    • Women's Wine Award (2016, 2017 & 2018)
    • IWSC (2016)