Pasta

Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet

Du har set 12 ud af 75 produkter

Står menuen på en lækker pastaret til aften, og mangler du inspiration til, hvilken vin du skal vælge? Så vil jeg hjælpe dig lidt på vej!

Pasta er, uanset type, meget let. Pga. pastaens lethed vil luftige og lette vine tage sig bedst ud til diverse pastaretter. Derfor skal du tage udgangspunkt i saucen og tilbehøret, når du skal vælge vin til din pastaret. Det kan være rødvin, hvidvin eller sågar rosévin. Men hvilken vin skal du så vælge? Det er jo altid en smagssag, men mange veje fører som bekendt til Rom, og den eneste måde at finde ud af det på er, at smage dig frem! 

Der findes mange forskellige pastaretter, men nedenfor giver jeg et bud på, hvilke vine du kan vælge afhængig af saucen og tilbehøret:

Tomatbaseret pastaretter

Pastaretter med tomat er oftest kraftige og syrlige i smagen, og indeholder ofte en form for rødt kød. Netop pga. syren og sødmen fra tomaterne, så kan en rødvin være et dårligt valg, da det ikke vil passe godt sammen med tanninerne i rødvinen. Hvidvin eller rosé vil derfor være bedre valg. Det kan være en klassisk italiensk Chardonnay eller Verdicchio, eller en oversøisk rosé. Er du mest til rødvin, så kan en let Pinot Noir også drikkes til retten. 

Spaghetti Bolognese

Den klassiske Spaghetti Bolognese fortjener en god rødvin, der kan give lidt modspil til kødet. Det skal gerne være en let rødvin, der passer til den lette ret. Det kan f.eks. være en ung Valpolicella eller en Chianti, der ikke har fadlagret. Generelt, så vil en ung italiensk vin med medium syre og masser af saft være fantastisk til retten. 

Pastaretter med ost

En Pasta Carbonara smager skønt, og fortjener en vin der er mindst lige så god! Den cremede ret vil give lidt problemer i forhold til rødvinens tanniner. Derfor vil jeg anbefale en Riesling fra Østrig eller Tyskland, men en god Pinot Gris vil også fungere rigtig godt til retten. Friskheden og fedmen vil komplimentere retten rigtigt godt, og give lidt modspil. 

Pastaretter med skaldyr

Mange italienske pastaretter er med ansjoser, kammuslinger, fisk og lignende, hvilket giver meget god mening, når Italien er omringet af Middelhavet. Det giver anledning til en masse lækre retter, og der skal selvfølgelig vin til. Her vil en god Pinot Grigio igen være oplagt, men Sauvignon Blanc vil også gå fremragende til retten. Hvis retten er lidt tungere, så kan du også vælge en Rosé. 

Pastaretter med cremet sauce

Der er mange forskellige slags pastaretter med en lækker, cremet sauce. Her kommer det an på, hvad der er i af fyld. Bacon, svampe eller noget helt andet? I de cremede pastaretter, er det fyldet der skal bruges til din guideline for at finde den optimale vin. 

Pastaretter med stærk og krydret sauce

Er du vild med stærk og krydret med? Frygt ej! Der er også en vin til din pastaret. Når du servere en meget stærk og krydret sauce til din pastaret, bør du servere en Primitivo eller en Ripasso fra Valpolicella til.